Politika

Sokkolóan elhúzott a lángos ára: Budapesten 2500-ért is találunk sajtos-tejfölöset

fuggetlennemzet.hu

Jó lenne már felocsúdni a hazai lidércnyomásból, de csak még mélyebb rémálomba zuhanunk: nem örülünk, de elfogadtuk, hogy idén talán a Balatonra sem jutunk el a brutális árak miatt, de azt elég nehéz lenyelnünk, hogy 2022 nyarán vélhetően már lángosra sem futja.

 

Budapesten 2500 forintért ehetünk egy sajtos-tejfölös lángost, extrább feltételekkel viszont háromezer forintba is fájhat a zsíros sült lepény.

Az RTL Híradó adásából kiderült, nem csak a fővárosban szálltak el az árak, a Balatonnál sem járunk jobban. A műsorban megszólalt egy siófoki büfé tulaja, aki kiemelte, ugyan még nem ért véget a tanév, a hétvégén már annyi vendégük volt, mint július közepén szokott. A magyar finomság sajtos-tejfölös verzióját nála 1500 forintért tömhetjük magunkba, de ha gyrososat ennénk, azért már komoly 2000 forintot kell kigombolnunk.

 

A büfétulajdonos kihangsúlyozta,

annyival drágábbak az alapanyagok, hogy minimum 15 százalékot kellett emelniük.

 

Beszéljenek a tények! 2010-ben egy sima lángos 198 forint volt, 2020-ban 334 forint, 2021-ben már 750 forintot is kérhettek érte, 2022-ben viszont több ezer forinttól kell megválnunk egy lángosért cserébe.


 

A Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke úgy véli, ebben az évben a lángos drágulását a drasztikusan növekvő energia és alapanyagárak, valamint a munkabérek emelkedése okozza.

A drasztikus drágulás ellenére sem biztos, hogy profitot tudnak majd termelni a vendéglátósok, ez azért probléma, mert a járvány után nagyon kevés olyan cég lehet az ágazatban, amely kibír még egy idényt profit nélkül – fűzte hozzá Kovács László.

 

Durva, hogy ott tartunk, hogy a lágy kelt tésztából készülő lángos, amely egykor olcsó hozzávalós magyar csemegének számított, ma szinte luxuscikként apellál. Orbánnak és sleppjének biztos futja sajtos-tejfölösre, de mi lesz velünk?

(via: Portfólio) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top