Politika

Drágul a sör is Orbánék adói miatt

ezalenyeg.hu

Amikor már azt gondolhattuk volna, rosszabb már nem lehet, kiderült, a sör is drágulni fog. Orbánék miatt így is rekordokat dönt az infláció, az élelmiszerárak az egekben vannak, közben pedig alig keresünk valamennyit. 

 

Az élelmiszerek és a benzin ára egyre csak emelkedik, az adók mértéke is csak növekszik, az egyetlen, ami nem nő az a fizetésünk. Sőt, csak csökken az értéke, hiszen a hatalmas infláció elviszi a keresetünket. Kántor Sándor, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója a Portfolio podcastjában beharangozta:

drágulni fog a sör is.

 

Ennek az oka az, hogy július elsejétől jövedéki adó emelés lesz, ez pedig a söriparra is komoly hatással lesz. Kántor ugyan azt is megemlítette, az átlagos drágulás mértékét ez valószínüleg nem fogja meghaladni. Mondjuk mi magyarok úgyis hozzá vagyunk szokva ahhoz is, hogy az alapvető élelmiszerek ára napról napra emelkedik, a sör árának emelkedése már fel se fog tűnni.

A vámpírkormány adója miatt 180 forinttal kell majd többet fizetni

a sörgyártóknak, hiszen a forint/hektoliter/tényleges alkoholtartalom 1620 forintról 1800 forintra növekszik. Így az Orbánék által megnehezített mindennapjaink mellett már egy frissítő sörért is többet kell majd fizetnünk, az amúgy is rettentően kevés fizetésünkből.


A söripar egyébként is nehézségekkel küzd, hiszen alapanyag- és csomagolóanyag hiány nehezíti az alkoholgyártók dolgát. Kántor Sándor hozzátette, a sörgyártók bizakodók a fogyasztással kapcsolatban, hiszen az első féléves adatok azt mutatják, a drágulás ellenére is nagyobb lesz az éves sörfogyasztás, mint a tavalyi. Ennek az egyik fő oka a prémium és az alkoholmentes kategóriák lehetnek.



Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top