Politika

Az EU-s pénzek nélkül Magyarországon szinte nem lenne gazdasági növekedés

ezalenyeg.hu

Hiába fényezi magát az Orbán-kormány Magyarország gazdasági eredményeivel. Az elmúlt 10 évet kizárólag az EU-s támogatásoknak köszönhetően sikerült átvészelniük. Ráadásul a lopásokból jól meggazdagodott a NER-maffia.

 

Az Orbán-kormány erőssége soha sem a gazdaságpolitika volt. Ha ez így lett volna akkor nem lett volna szükség ennyi hazug propagandára ahhoz, hogy újraválasztassák magukat. És akkor talán valóban jól élnénk, nem csak az M1 híradóban.

Amint ismeretes, Orbán Viktornak be nem álla a szája, mikor önmagát kell fényeznie félrebeszéléssel. Szerinte Magyarország elmúlt száz évének legsikeresebb évtizede volt a Fidesz-kormány uralkodása. Az igazság ezzel szemben az, hogy

Magyarországon semmiféle gazdasági növekedés nem lett volna 2004-es EU-csatlakozás nélkül.

A hírt egy közgazdász vezette le, támasztotta alá a 24.hu szerkesztőségénnek az Eurostat statisztikai adatai alapján. Számításai szerint az uniós statisztikák alapján ha megvizsgáljuk a 2010 és 2020 közötti időszakot, vagyis a Fidesz-kormányzás periódusát, akkor azt látjuk ez idő alatt összese 46,5 milliárd euró támogatás érkezett. Az éves GDP-növekmények 36,8 milliárd eurót tettek ki ez idő alatt.

Az EU-támogatások nagysága fokozatosan növekedett a 2004-es csatlakozás óta. Brüsszelből 176 millió forint érkezett az első évben, 2010-re már 2,7 milliárd eurós támogatás jött, majd 2013-tól évi 3-5 milliárd donáció érkezett minden évben Magyarországra.


A pénzügyi szakember kimutatta mikor az uniós forrás csökken, a magyar GDP visszaesik. Hiába érkezik az unióból az éves GDP-növekedéshez fogható támogatás, fejlődés nem történik Magyarországon. A szakember szerint ennek egyik oka:

A pénz nem a versenyképességet növelő beruházásokba megy,  hanem az túlárazott presztízsberuházásokon keresztül mindez a NER-hez kerül!

Az egykori szocialista országok felzárkózásának sebességében közül Magyarország hátulról kullog. Ausztria és Németország nem is lehet már cél. Az ország mellet elhúzott szépen Litvánia, Észtország, Lettország, Lengyelország, Bulgária és még Románia is!

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top