Politika

500 milliárdos megszorítás lehet Orbán különadóiból a lakosság számára

ezalenyeg.hu

A szakértők szerint a Fidesz-kormány az inflációt serkenti az extraprofitadóval. Ez is egy olyan újabb kormánydöntés, aminek a levét a kisemberek isszák meg. Orbánék ötödik kétharmada folytatja a gazdasági tombolást, a lakosság elszegényítését!

 

A Fidesz-kormány mesterien elsajátította az utóbbi években, hogy álcázza aljasságait, miként tévessze meg az egyszerű hétköznapi polgárokat. Akármelyik gazdasági szakember megszólal, mindannyian egyetértenek abban:

Az extraprofitadót is a polgárok fizetik meg.


 

A GKI gazdaságkutató intézet szakemberei csaknem  500 milliárd forintra becsülik a továbbterhelhető adók mértékét. A legnagyobb nyereségű ágazatokra, mint a bankszektor, az energiacégek, a bioüzemanyag-gyártók, kiskereskedelmi cégek, a kivetett adó 60-300 milliárd forint közötti összeg lesz. Az adó 2023-ban tovább növekszik.

Ráadásul több olyan költsége is van ezeknek a cégeknek, amit a profitból kell nekik kigazdálkodniuk.

Orbánék a pénzszórásukat, a gazdasági szakértlmük hiányát, a sikeres cégekkel fizetteti meg, akik kénytelenek lesznek emelni termékek vagy szolgáltatások értékét.

 

A GKI szerint teljesen természetes lesz, hogy megadóztatott vállalkozások áthárítják a költségeket a fogyasztókra. Az áthárítandó adók összege 475 milliárd forint lesz. Az extraprofit adó miatt a fogyasztói árindex 1,6 százalékos növekedése várható, vagyis:

Orbán és alkalmatlan közgazdászai tovább gerjesztik az inflációt!

 


Mi történik?

Mindaz a pénz, amivel Orbánék szavazatokat vettek maguknak, megintcsak visszakerül hozzájuk, ráadásul kamatostul. Őket persze az nem érdekli hogyan érinti az kisembereket – egészen a következő választásokig.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top