Politika

Szijjártó Pétert felbőszítette az EU: zavarja, hogy még mindig nem vették be von der Leyenék Montenegrót

nyugatifeny.hu

Szerinte ez létkérdés.

Facebook-videóban kardoskodott Montenegró EU-csatlakozása mellett Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatóján úgy kívánta az Európai Uniót cselekvésre sarkallni, hogy odaszúrt a szervezetnek.

A politikus szerint a Nyugat-Balkán európai integrációja mindig fontos érdek volt, azonban szerinte ez jelenleg már “életbevágó” jelentőséggel bír. Arról beszélt, az integráció fontosságát a NATO már felismerte, és “3-0-ra vezet az EU-val szemben“, ugyanis az észak-atlanti szervezet három nyugat-balkáni országot felvett a tagjai közé, míg az Unió egyet sem.

A tárcavezető azt mondta, “itt lenne az ideje, hogy az Európai Unió felismerje a nyugat-balkáni térség biztonsági jelentőségét“. Hozzáfűzte, dinamikusan növekvő gazdasági lehetőségekkel rendelkező országok az érintettek, amelyek “nagyon komoly lendületet” adnának az európai gazdaságnak, és ez “ránk férne a jelen helyzetben“.

Szijjártó Péter videóját itt lehet megnézni:


(Szijjártó Péter/Facebook) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top