Politika

Kimondta az Állami Számvevőszék: Nem ellenőrizte megfelelően a 125 milliárdos állami sporttámogatást az Emmi

nyugatifeny.hu

Az “integritás követelménye” így nem teljesült.

Megvizsgálta az Állami Számvevőszék a 2020-ban folyósított,

125 milliárd forintnyi sport célú támogatás rendeltetésszerű felhasználását és átláthatóságát.

Mivel a sportegyesületeknek, sportszövetségeknek folyósított állami összegeket az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) ellenőrizte, ennek tevékenysége volt a vizsgálat középpontjában.

Az ÁSZ szerint pedig az Emmi nem végezte jól a feladatát.

A számvevőszéki jelentés kimondja: az Emmi

az állami támogatásokat érintő ellenőrzési tevékenysége nem volt szabályszerű,

nem járult hozzá a központi költségvetésből származó sport célú támogatások céljainak eléréséhez. Mégpedig azért nem, mert az előírások ellenére nem ellenőrizte minden esetben a támogatás jogszerű és cél szerinti felhasználását igazoló bizonylatok létezését, így azt sem ellenőrizhette hiánytalanul, hogy a bizonylatok egyeznek-e a kedvezményezett szervezet által benyújtott összesítő elszámolással.


De abban az esetben sem végeztek jó munkát, amikor a bizonylatokat ellenőrizték, mert az ellenőrzésbe bevonandó bizonylatok darabszámára, értékére, hitelességi kellékeire vonatkozó előírásokat nem érvényesítették következetesen minden esetben.

Az ÁSZ szerint a költségvetési támogatások felhasználását igazoló bizonylatokat érintő kontrollok nem megfelelő működtetése fokozta annak a lehetőségét, hogy

az állami forrásokat a céltól eltérő módon, jogszerűtlenül használják fel. Az “integritás követelménye” így nem teljesült.

(via, aszhirportal.hu / hvg.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top