Politika

FRISS: Kövérnek mostantól joga lesz szétültetni egymástól a képviselőket

nyugatifeny.hu

Dübörgünk Észak-Korea felé.

Szűkítené az országgyűlési képviselők választási lehetőségét egy, a kormánypárti frakcióvezetők által benyújtott módosító javaslat: ezentúl a képviselők nem dönthetnének szabadon arról, hogy ki mellett akarnak ülni a Parlamentben.

Az ülésrendet – azt, hogy az egyes képviselőcsoportok tagjai, illetve a független képviselők hová ülnek a padsorokban – a javaslat szerint a jövőben a házelnök határozná meg.

Vagyis Kövér László dönthetné el, hogy ki hova ül, miközben eddig mindenki maga választhatta meg, hogy a frakciójának megfelelő területen belül hol ül.

A javaslat indoklása szerint

“az ülésrend megállapítása vonatkozásában a hatályos szabályozás nem tartalmaz rendelkezést, ezt pótolja a javaslat az erre vonatkozó házelnöki hatáskör megteremtésével”.

Annyi engedmény van, hogy amikor a házelnök az Országgyűlés megalakulását követően megállapítja a képviselők üléstermi helyét, “mérlegeli a képviselőcsoport-vezetők erre irányuló indítványait”.

Ugyanez a módosító csomag tartalmazza azt is, hogy a fideszes többségű parlamenti szakbizottságokhoz kerül például az alkotmánybírók és az ÁSZ-elnök jelölése.


A javaslat szerint az eseti jelölő bizottságok megszűnnek és az egyes közjogi tisztségviselők jelölésének joga a szakbizottságoké lesz.

(hvg.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top