Politika

Mi történt? Cser-Palkovics fideszes alispán elutasítóan értékelte Orbán vármegye-tervét

nyugatifeny.hu

Úgy véli, “az energiaárak és a működtetésünk biztonsága sokkal sürgetőbb ügy”.

“A globális minimumadó elutasítása egyben megmentette az önkormányzatok iparűzési adóját is, a minimumadó bevezetése esetén ugyanis az iparűzési adót szinte biztosan el kellene törölni vagy legalábbis jelentősen csökkenteni Magyarországon a nagy cégek tekintetében, amelyek egyébként a legtöbb helyi adót fizetik”

– írta ki szerdán a saját Facebook-oldalára Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere.


A fideszes önkormányzati vezető üdvözölte az országgyűlés keddi döntését, amellyel elutasította a globális minimumadó bevezetését.

“Ez a döntés jelentős hatással van az ország, de egyben városunk versenyképességére is. A szabad, önálló adópolitika ugyanis ennek fontos eszköze. Az iparűzési adó ezen része nélkül pedig a jelenlegi finanszírozási környezetben nincsenek önkormányzatok hazánkban.

Ergo az önkormányzatiság működését mentették meg a minimumadó ellen szavazó kormánypárti és Mi hazánkos képviselők”

— értékelt Cser-Palkovics.

Egyúttal élesen bírálta az ellenzéki képviselőket, akik szerinte “nem tudom, hogy tudatosan vagy csak hozzá nem értésből, olyan dolgot támogattak a szavazatukkal, amely kifejezetten ellentétes a magyar települések érdekeivel”.

A poszthoz érkezett egy olyan hozzászólás is, amely a polgármester véleményét kérte a vármegyei rendszer tervezett visszaállításáról. Cser-Palkovics nem volt rest, kommentben válaszolt a felvetésre:

“Bár ez lenne az önkormányzatok legnagyobb problémája jelenleg. Az energiaárak és a működtetésünk biztonsága sokkal sürgetőbb ügy például.

Az én megítélésem szerint egyébként ez egy olyan szimbolikus átnevezés, ami tartalmi változtatást a hatáskörök tekintetében nem jelent, a megyei jogú városokat pedig szerencsére nem érinti”

— fogalmazott.


(Cser-Palkovics András/Facebook / 24.hu) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top