Politika

Most derült ki: Közel 1,4 millió forintos fizetésemelést kaphat a Nemzeti Választási Iroda elnöke

nyugatifeny.hu

A magyar kormány 73 százalékkal emelheti a bérét.

1,4 millió forintos fizetésemelést kaphat Nagy Attila, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke, írja a 24.hu a költségvetést megalapozó salátatörvény alapján, amit Varga Mihály pénzügyminiszter terjesztett a parlament elé.

Mint írják, az Nemzeti Választási Iroda elnöke havi fizetése jelenleg 1,9 millió forint, a díjazását azonban a közigazgatási államtitkár illetményéhez igazítanák, ha tehát megszavazzák a javaslatot, akkor a képviselői alapfizetés 2,5-szeresére lesz jogosult,

vagyis 3 millió 290 ezer forint lesz a havi járandósága. Ez közel 1,4 millió forintos fizetésemelést jelent, írja a portál.


A lap emlékeztet: az NVI-elnök illetményét már 2020 januárjában is jelentősen emelték. Addig 997 ezer forint volt a havi fizetése, ezt emelték 1,9 millióra.

(24.hu / rtl.hu) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top