Politika

“Az összeomló gazdaságpolitikának az árát a magyar emberek fogják megfizetni” — Dr. Molnár Csaba nagyon kiakadt Orbánék megszorításain (+videó)

nyugatifeny.hu

A régiós valuták közül a forint messze a leggyatrábban teljesít.

A közelmúltban az euró-forint árfolyam többször is átlépte a 400 forintos lélektani határt, így nem csoda, hogy a magyar lakosság ismét rendkívül pesszimista a forint mélyrepülése miatt. A Pulzus Kutató legfrissebb felmérése szerint a magyarok 43 százaléka várja azt, hogy az euró/forint árfolyam az idei év végére a 450-es szintet is átlépi. A kritikus állapotokra reagált Dr. Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke és EP-képviselője szombati sajtótájékoztatóján.

“A magyar fizetőeszköz története leggyengébb napjait éli, a legtöbb elemző pedig nem, hogy javulásra nem számít, hanem egyenesen akár 450 forint körüli euróárfolyamot jövendöl, miközben a kormány természetesen ujjal mutogat a világpiaci tényezőkre és elsősorban – ezt mondják – az orosz-ukrán háborút okolja a gyatra forintért. Ezzel szemben a valóságban, a régiós valuták közül, a forint az egyetlen, ami naponta kap újabb és újabb pofonokat, a környező országok valutái köszönik szépen jól vannak”


— hívta fel a figyelmet a drámai mértékben zuhanó forintárfolyamra Dr. Molnár Csaba.

A politikus hangsúlyozta: sem a román lej, sem a horvát kuna, sem a lengyel zlotyi, sem a cseh korona, nem állt bele a földbe az elmúlt hónapokban úgy, mint a magyar forint. Ezek a régiós valuták szinte pontosan ugyanolyan erősek, mint a háború kitörése előtt voltak.

“A Demokratikus Koalíció nem véletlenül állítja hosszú hónapok óta, hogy a történelmi forintválság első számú felelőse, Orbán Viktor és törvénytelen kormánya. Mert ez az igazság! A kormány összeomló gazdaságpolitikája miatt tartunk ott, hogy 2022 júniusában a magyar forint nem csupán az euróhoz, vagy a dollárhoz képest veszít rohamtempóban az értékéből, de még a régiós valuták közül is messze a leggyatrábban teljesít”

— értékelte a politikus a lesújtó állapotokat, egyúttal megnevezve annak felelőseit is.

Mint elmondta, ide vezetett az, hogy Orbánék az elmúlt években tudatosan gyengítették a forintot, hogy így szolgálják ki az olcsó magyar munkaerővel, az euromilliárdos árbevételű külföldi multicégeket.

Közölte: Orbán azért mutogat most másra, mert valójában ő is pontosan tudja, hogy a 400-as euróárfolyam, egyenes következménye az éveken keresztül tudatosan gyengített forintnak, és az összeomló gazdaságpolitikának.

“Ennek az összeomló gazdaságpolitikának az árát, pedig a magyar emberek fogják megfizetni

azzal, hogy a pénzük egyre kevesebbet ér, miközben a rekordméretű infláció, az orbáni megszorítócsomag, és az orbáni – az emberekre jobban áthárított – különadó összes terhe egyszerre zúdul a nyakukba”

— jelentette ki Dr. Molnár Csaba, hozzátéve mindezt persze Orbán Viktor nyugodt közönnyel figyeli.

“A multik zsebéből előmászó miniszterelnököt nem zavarja, ha a magyar dolgozó emberek pénze régiós viszonylatban is egyre kevesebbet ér. Orbánt az sem izgatja, hogy a forint tudatos gyengítésén hasznot húzó Magyar Nemzeti Bank luxusingatlanokat vásárol, miközben a gyenge forint összes negatív következményét a magyar emberek fizetik meg. Orbán ezzel már réges régen tisztában van, mégsem tesz semmit”


— hívta fel a figyelmet Dr. Molnár Csaba, majd hozzátette, hogy

Mindezzel Orbán Viktor és kormánya a teljes anyagi kilátástalanságba taszítja magyar családok százezreit.

Videó:

(Demokratikus Koalíció/Facebook) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top