Politika

Megbüntette Kövér László Kálmán Olgát és az egész DK-frakciót

Fotó: MTI/Vajda János

„Természetesen az alakuló ülésről és azokról a szavazásokról van szó, amelyekről a politikai véleménynyilvánítás keretében kivonultunk” – mondta a politikus.

 

Kálmán Olga DK-s politikus Facebook-oldalán tett közzé bejegyzést arról, hogy az egész frakciót pénzlevonással sújtja a házelnök, Kövér László – szúrta ki az Rtl.hu.

Kövér László nem fogadta el a Demokratikus Koalíció (DK) frakcióvezetőjének igazolását, és megbüntette a képviselőcsoport összes politikusát. A büntetést azzal indokolta, hogy a képviselők többet hiányoztak a megengedettnél a májusi ülésekről.

„Természetesen az alakuló ülésről és azokról a szavazásokról van szó, amelyekről a politikai véleménynyilvánítás keretében kivonultunk”

– írta Kálmán Olga bejegyzésében.


A parlament alakulóüléséről az eskütétel után kivonultak a DK politikusai, így nem szavaztak a Nemzeti Választási Bizottság elnökének a beszámolójáról, amely egyebek mellett az április 3-i voksolás tisztaságáról szólt.

„Ők azt szerették volna, hogy ott üljünk, bólogassunk, szavazzunk és tegyünk úgy, mintha ez is csak egy normális hétköznap lenne egy normális parlamenti demokráciában. Mi nem tettük meg ezt a szívességet, mert tartjuk magunkat ahhoz, amit a képviselői mandátumunk felvételekor mondtunk: ahol lehet, gyengíteni kell ezt a hatalmat, de legitimálni soha nem szabad. Mert ez egy törvénytelen kormány, amely megszállta Magyarországot, felszámolta a köztársaságot és tönkretette a hazát”

– indokolta Kálmán a DK álláspontját.

Hozzátette: Kövér Lászlónak ez nem tetszett, amit ő maga igazolt azzal, hogy a

„30 éves parlamenti gyakorlatot felrúgva, a távolmaradásunkról szóló frakcióvezetői igazolás ellenére büntetett meg mindannyiunkat.”

„Mi továbbra is tartjuk magunkat ahhoz, hogy nem fogjuk megszavazni a törvénytelen miniszterelnököt, a törvénytelen minisztereket a törvénytelen államtitkáraikkal együtt. Ha ez az ára, akkor ez az ára” – jelentette ki a DK-s politikus.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top