Politika

A kormány részben eltörli a rezsicsökkentést: sok helyen négyszeres díjat kell majd fizetni

ezalenyeg.hu

Bár a Fidesz nem veri nagy dobra, óriási áremelkedést erőszakolnak rá az emberekre. Az önkormányzatok és a vállalkozások nagy része számára véget ér a rezsicsökkentés, miközben az olcsó energia volt Orbánék legnagyobb kampányszövege.

 

A rezsicsökkentés a Fidesz egyik legnagyobb reklámbulija lassan másfél évtizede. Az áprilisi választásokon is ettől volt hangos az ország, Orbán bandájának be nem állt a szája arról, hogy mennyivel olcsóbbá tették az emberek életét.

Viszont most, hogy nyertek, el akarják törölni.

Augusztus 1-től az önkormányzatok és több tízezer cég számára többszörös árat kell majd fizetni a rezsiért.

Ezt a Fidesz-kormány rendeletben hajtotta végre, és gyakorlatilag elkezdődik a rezsicsökkentés megszűntetése. Az érintett csoportoknak négyszeres díjat kell majd fizetniük, de Orbánék azt elintézték, hogy a drágulást át lehessen lökni az emberekre.

Azaz mindenkit érinteni fog az emelkedés, és a gazdaság még rosszabb helyzetbe fog kerülni.

 


Egyébként furcsa, hogy ezt most tervezik megcsinálni. Az nem lep meg senkit, hogy hazudtak, hiszen a rezsicsökkentés megszűntetéséről szó sem volt a kampány alatt. De miért egy ilyen drágulási spirál közepén kell felborítani a rezsiárakat a cégeknek és az önkormányzatoknak?

Az infláció történelmi szinteket ér el, az energiaárak az egekben vannak, a Fidesz pedig semmit nem tesz azért, hogy a bajba került csoportoknak segítséget nyújtson. Erre most kitalálták, hogy rátesznek egy lapáttal a tűzre, és még több céget löknek közelebb a csődhöz.

Elég ránézni a több száz bezárt benzinkútra, hogy lássuk, mit tesz a kormány, ha az energiáról van szó. Teljesen alkalmatlanok, és képtelenek arra, hogy megfékezzék az árak emelkedését, viszont arra készek, hogy a felelősséget rátegyék az átlagember vállára? Mi ennek az értelme.

Egyszerű. Orbánéknak jó, ha a magyar vállalkozások csődbe mennek, az emberek elszegényednek, a gazdaság pedig összedől. A romokat majd átszitálják, és akkor az egész ország a NER rabszolgája lesz. Ezért dolgozik a Fidesz.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top