Politika

Hőzönghet az utca népe – Botrányos döntést hozott a minisztérium!

Pestibulvar.hu

Bár áprilisban még korántsem volt olyan rossz a helyzet, mint ma, azért az elmondható, hogy már akkor is jócskán érezhető volt a gazdasági hanyatlás és az infláció negatív hatása.

Mindezek ellenére az Emberi Erőforrások Minisztériuma úgy érezte, nincs abban semmi kivetnivaló, ha a náluk dolgozó államtitkárok a tárca feldarabolása előtt nagyvonalú búcsúajándékot kapnak a havi 1 millió 750 ezer forintos fizetésük mellé.

A MINISZTÉRIUM VÉGÜL ÚGY HATÁROZOTT, HOGY “MOTIVÁCIÓS ELISMERÉS” CÍMSZÓ ALATT FEJENKÉNT 4 MILLIÓS JUTALMAT OSZT SZÉT, MÍG A KORRUPCIÓS ÜGYBE KEVEREDETT VÖLNER PÁL KÖZEL 4,8 MILLIÓ FORINT PLUSZ PÉNZZEL TÁVOZOTT

– számolt be róla a Blikk.

A lap kiemeli azonban, hogy a többségnek nem kellett végleg búcsút intenie a jól fizető kormányzati pozícióktól, ugyanis annak ellenére, hogy az EMMI-t feldarabolták, ugyan úgy helyet kaptak az ötödik Orbán-kormányban.


“Rétvári Bence a belügyi tárcánál folytatta miniszterhelyettesi karrierjét, vele tartott a köznevelésért felelős Maruzsa Zoltán és a szociális ügyekkel foglalkozó Fülöp Attila is. Az Európai Uniós fejlesztéspolitikáért felelős Vitályos Eszter a kulturális és innovációs tárca miniszterhelyettese lett, míg Szabó Tünde ugyan bukta a magyar sportvilág felügyeletét, de egy kormánybiztosi pozícióval azért vigasztalódhatott. Rajtuk kívül még Horváth Ildikó egészségügyért, Fekete Péter kultúráért és Lőrinczi Zoltán nemzetközi ügyekért felelős egykori államtitkároknak ismerték el a motivációjukat” – áll a lap elemzésében.

A kimagasló motivációs elismeréssel és a magas fizetésekkel kapcsolatban a Transparency International Magyarország jogi igazgatója, Ligeti Miklós alkotott véleményt, mely szerint ezekkel önmagában nincs probléma, hiszen a magas fizetés bizonyos esetekben visszaszoríthatja a korrupciót, azonban véleménye szerint az átláthatóság hiánya aggályos és a jutalom osztogatása ebben a gazdasági helyzetben visszás lehet.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top