Politika

Dobrev Klára: Az év végéig legyen nulla százalék az alapvető élelmiszerek áfája, és minden nyugdíjas kapjon 100 ezer forintot

Ellenszel.hu

A Demokratikus Koalíció (DK) továbbra is arra kéri a kormányt, hogy az év végéig csökkentse nulla százalékra az alapvető élelmiszerek áfáját és adjon egyszeri, százezer forintos támogatást minden nyugdíjasnak, írja az MTI.

 

Dobrev Klára, a párt EP-képviselője pénteki, online sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy júniusban közel 12 százalékos volt az általános drágulás, miközben az élelmiszerek 22 százalékkal drágultak.

„Mára elértéktelenedtek a magyar bérek és nyugdíjak”

– jelentette ki Dobrev, aki szerint a forint történelmi mélypontja mögött az áll, hogy a magyar gazdaság éveken át alulfizetett és kiszolgáltatott munkaerőre épített, „tudatos forintgyengítő gazdaságpolitikát folytattak, az országot eladósították”, és hogy a „kormányzati korrupció” az uniós pénzek felfüggesztéséhez vezetett.


Hozzátette, még az ukrán hrivnya értéke sem csökkent annyira, mint a forint.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top