Politika

Kiakadtak a vállalkozók: több százezer ember életét teszi tönkre a KATA kicsinálása

nyugatifeny.hu

Nem hagyják szó nélkül.

Közleményt adott ki a Vállalkozók Országos Szövetsége a katatörvény módosítására reagálva, amelyben elsietettnek, illetve a katázókra nézve méltatlannak nevezte a katatörvény módosítását. A szervezet egyeztetést javasol az érintettekkel.

Akár az adónem kivezetésének eltolása, akár a magasabb adóteher is beleférhet, ha az végső soron nem veszélyezteti több százezer kisvállalkozó megélhetését.

A jelenlegi javaslat ennek nem felel meg,

ezért további tárgyalások kellenek” — írta a szövetség.

A VOSZ szerint az egyeztetésnek magában kellene foglalnia az esetleges kivezetés dátumának későbbre tolását. Azt is kérik, hogy az érintettek számára továbbra is elérhető legyen a jogszerű és mérsékelt adózás lehetősége.

A szervezet szerint a kata rendkívül sikeres adónemmé vált,

és nagymértékben hozzájárult a szürke- és feketegazdaság visszaszorításához. Leszögezték, továbbra is fenn kell tartani az alacsony adminisztrációs terheket és kis- és középvállalkozói szektort adózásra ösztönző rendszert.


A szervezet megerősítette, vannak olyan szereplők, akik nem a törvényalkotói szándéknak megfelelően alkalmazták a katázást. Mindemellett azonban ezen körnek a megregulázása

más módon is kezelhető lenne,

ami nem járna a tisztességes adózók terheinek aránytalan növekedésével.

(hvg.hu nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top