Politika

Robbant a hír: Pert nyert Alföldi Róbert – sérelemdíjat is kap

(kiemelt kép: Balogh Zoltán/mti)

Sérelemdíjat is fizetniük kell.

Pert nyert az Origo kiadója ellen Alföldi Róbert — a hírt a Facebook-oldalán osztotta meg a rendező.

Az ítélet szerint az Origo megsértette a felperes jó hírnévhez való jogát, ezért bocsánatkérésre, helyreigazításra és sérelemdíj megfizetésére kötelezte a bíróság.

Alföldi Róbert posztját változtatás nélkül közöljük:

Újabb nyertes per!

Alföldi Róbert a 2022. június 23-án kihirdetett első fokú bírósági ítélet szerint a személyiségi jog megsértése tárgyában indított pert annak minden pontjában megnyerte az ORIGO-t kiadó New Wave Media Group Kommunikációs és Szolgáltató Kft ellen.

Az ítélet szerint az alperes ( origo ) megsértette a felperes jóhírnévhez való személyiségi jogát és ezért

bocsánatkérésre, helyreigazításra és sérelemdíj megfizetésére

kötelezte.

“Kötelezi a bíróság az alperest, hogy az ítélet jogsértést megállapító rendelkezését 5 napon belül a www.origo.hu internetes oldalon a cikkek címe alatt, a lead fölött bocsánatkérése egyidejű kifejezésével tegye közzé és azt minimum 30 napig, de a cikkek elérhetőségéig mindvégig tartsa ott.


Továbbá az ítélet jogerőre emelkedéstől számított 5 napon belül a www.origo.hu kezdőoldalán 24 órán keresztül a főoldalon görgetés nélkül elérhető módon, a címoldali cikkek betűtípusával és betűméretével megegyező betűvel kérjen bocsánatot és tegye közzé a jogerős ítélet rendelkező részének jogsértést megállapító rendelkezéseit az alábbi címmel és felvezető szöveggel olyan módon, hogy a közlemény legalább a megjelenés napján négy órán keresztül a főoldalon görgetés nélkül olvasható legyen és arra kattintva a jogerős ítélet rendelkező része olvasható legyen:

„Bocsánatot kérünk Alföldi Róberttől, amiért

valótlan állításokat közöltünk róla.

Lapunk ellen indított személyiségi jogi perben a bíróság megállapította, hogy Alföldi Róberttel kapcsolatban valótlan tényeket közöltünk és a valóságot hamis színben tüntettük fel.

Bocsánatkérésünk mellett az ítélet rendelkező részének jogsértést megállapító rendelkezéseit nyilvános elégtételként alább változtatás nélkül közöljük.”

Köszönjük az eljáró ügyvéd, dr. Tóth Balázs, magabiztos szakmai tudásán alapuló, állhatatos és precíz munkáját, ami révén az eddig elindított 5 sajtó és személyiség jogi per mindegyike Alföldi Róbert számára kedvező ítélettel végződött.

És még egyetlen mondat az ítéletből:

“A Kúria Pfv.IV.21.757/2014/3. sz. felülvizsgálati végzése hangsúlyozza: „nem »csökkentett«, hanem éppen nagyobb a felelőssége annak, aki akár alkalmazottként, akár képviselőként a
közvélemény tájékoztatásában hivatásszerűen vesz részt.”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top