Külföld

FRISS: Parragh László minősíthetetlen viselkedése miatt lemondott a zalai iparkamara egyik küldöttje

nyugatifeny.hu

Nem tud közösséget vállalni vele.

Lemondott tisztségéről a zalai iparkamara küldöttje. “Nem mintha sok vizet zavarna, de így tartom helyesnek: ma lemondtam a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szolgáltatói tagozatában küldöttként viselt tisztségemről” — jelentette be Facebook-oldalán Virrasztó Zsolt.

Lemondó nyilatkozatában úgy írt, nem tud közösséget vállalni egy olyan, legfőképpen gazdasági érdekegyeztetésre hivatott szervezettel, amelynek országos elnöke véleménye szerint

“időről időre a saját érinthetetlenségéből és érzéketlenségéből fakadó magabiztossággal provokál és aláz meg kiszolgáltatott társadalmi csoportokat”.

“Nem tudok közösséget vállalni egy olyan, elvileg legfőképpen gazdasági érdekegyeztetésre, érdekképviseletre hivatott szervezettel, amelynek országos elnöke semmibe veszi, megveti, homogén, bűnös, ügyeskedő, kártékony masszaként láttatja, továbbá sokkal inkább sarcoltatja, sem mint képviseli, segíti a legkisebb – a megélhetésért zömében tisztességesen küzdő – hazai vállalkozások százezreit” — fogalmazott Virrasztó.

Úgy véli, Parragh Lászlónak, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének viselkedése

évek óta összeegyeztethetetlen a kamara eredeti szellemiségével.

Parragh az M1 reggeli műsorában szerdán mondta azt, hogy tiszta a lelkiismerete, a katát azért kell megszüntetni, mert fenntarthatatlanná vált.


A hétfőn benyújtott, majd egy nappal később meg is szavazott új törvényjavaslat

18 millió forintra emelné a katás bevételi értékhatárt, az adó mértéke minden kisvállalkozónak havi 50 ezer forint lesz.

Ugyanakkor a jövőben csak azok a kisadózó vállalkozások választhatnák ezt az adózási formát, akiknek csak magánszemélyektől származik bevétele. Ez alól kivételt egyedül a taxisok jelentenek. A kormány a módosítással gyakorlatilag megszünteti a katát, mert csak azok a kisvállalkozók választhatják ezt az adózási formát, akiknek magánszemélyektől van bevétele.

A törvényjavaslat ellen több mint ezren tüntettek a Parlament előtt, a Kossuth téren kedd délelőtt. A tömeg később lezárta a Margit hidat, és az Erzsébet hídon is elfoglalta a középső két sávot pár órára.

(telex.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top