Politika

Szijjártó bejelentette: Magyarország déli határa migrációs ostrom alatt áll

nyugatifeny.hu

Fegyvereket használó agresszív migránsok ostromolják hazánkat.

Az illegális migráció miatt Magyarország déli határa gyakorlatilag ostrom alatt áll — jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Bécsben sajtótájékoztatón, miután megbeszélést folytatott Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszterrel.

Közölte: idén már több mint 120 ezer illegális migránst tartóztattak fel a magyar határon, két és félszer annyit, mint tavaly ilyenkor.

Hozzátette: a migránsok ráadásul agresszív és erőszakos magatartást tanúsítanak, felfegyverkeztek, és “nem szégyellik használni a fegyvereket”.

Elmondta azt is, hogy a kormány nagyra értékeli, hogy az illegális bevándorlás elleni fellépésben Ausztria közös álláspontot képvisel Magyarországgal.

Szijjártó az ukrajnai háborúval kapcsolatban azt is mondta, hogy most már egyértelműen a békére kell törekedni.


“A kormány nem engedi, hogy a magyar emberek fizessék meg a háború árát, és a nemzeti érdekeket kell figyelembe vennie az energiaellátás biztosítását illetően is”

— ismételte.

(MTI) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top