Gazdaság

DK: A gigahitelből végrehajtott gázvásárlással csak Putyin jár jól, a magyar családok biztosan nem

„Ha ezért a pénzért Magyarország valóban mindössze 740 millió köbméternyi gázt kap, az azt is jelenti, hogy szó sincs ötödáron vett orosz gázról” – mondta a DK-s politikus, aki szerint a kormánynak azonnal nyilvánosságra kéne hozni a szerződést.

A Demokratikus Koalíció azt követeli a kormánytól, hogy hozza nyilvánosságra a legújabb orosz gázszerződést – mondta Barkóczi Balázs, a párt szóvivője sajtótájékoztatóján.

A hírek szerint a kormány 736 milliárd forintos devizahitelt akar felvenni, hogy azt “egy az egyben odaadja Oroszországnak” – mondta.

Ha ezért a pénzért Magyarország valóban mindössze 740 millió köbméternyi gázt kap, az azt is jelenti, hogy szó sincs ötödáron vett orosz gázról, ugyanannyit fogunk fizetni érte, mint bárki más – tette hozzá a politikus.

“Orbán a mi pénzünkből segítse a háborúzó Oroszországot. Ezzel a gigahitelből végrehajtott gázvásárlással csak az európai szankciók által sújtott orosz hadigépezet és Vlagyimir Putyin jár jól, a magyar családok biztosan nem”

– mondta a politikus.A DK szóvivője beszélt arról is, hogy a rendeletből arra lehet következtetni, hogy már van egy új gázszerződés. Ezért azt követelik, hogy a kormány azonnal hozza azt nyilvánosságra.

“Jogunk van tudni, hogy a kormány a pénzünkből pontosan milyen áron vesz gázt, és milyen áron nyújt ezzel segítséget az Ukrajnát bombázó orosz hadigépezetnek. Ha a kormány nem hozza nyilvánosságra ezt a szerződést, az felér egy beismerő vallomással”.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön többek között arról tárgyalt az orosz külügyminiszterrel Moszkvában, hogy Magyarország a hosszú távú szerződésekben rögzített mennyiségen felül 700 millió köbméternyi gázt vásárolna Oroszországtól. A magyar tárcavezető az egyeztetés után azt mondta: garantálni kell Magyarország teljes energiabiztonságát, a kormány célja, hogy legyen elég földgáz minden magyar család és vállalkozás számára.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top