Gazdaság

Eladja a kormány a Molnak a kukaholdingot

Azt nem árulták el, hogy pontosan mennyiért, de a következő 35 évben ők gyűjthetik és kezelhetik az ország szemetét.

2023 közepétől 35 évig a Mol gyűjti és kezeli a szemetet Magyarországon – szúrta ki a hvg.hu egy kormányhatározatban.

A dokumentum szerint a kormány eladja a kukaholdingot, az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-t és az NHSZ Nemzeti Hulladékgazdálkodási Szolgáltató Kft.-t a Molnak.A kormányhatározat nem említi, hogy mennyiért adják el a cégeket, csak annyit ír, hogy független értékbecslő szerint megállapított piaci áron és feltételek mellett zajlik le a tranzakció.

A Mol július 15-én közölte, hogy megnyerte a 35 évre szóló hulladékgazdálkodási koncessziót, amelyre más jelentkező nem is volt. A cég 2023. július 1-től veszi át a hulladékok gyűjtését és kezelését. A munkáért cserébe az állam évi 100 millió forint koncessziós díjat fizet. A Mol vállalta, hogy az első tíz évben 185 milliárd forint értékben fejlesztéseket hajt végre.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top