Politika

A szakértő alaposan megcáfolta a kormány állításait; sokkal durvább időszak jön a vártnál ősztől

nyugatifeny.hu

Nem lesz leányálom.

Online interjút adott Balogh József energiapiaci szakértő az Egyenes Beszédben, amelynek során elmondta, “valamit most már csinálni kellett“, mert

fenntarthatatlan volt a jelenlegi energiaárak mellett a rezsicsökkentés.

A frissen megalkotott rezsiszabályokat befejezetlennek tekinti, mivel szerinte nagyon sok részletszabály még mindig nem világos.

A rendelet napi szinten vonatkozik a fogyasztásról, és emiatt át kell gondolni, hogy átalányfogyasztást választ a felhasználó, vagy diktálás alapján fizet — az azonban egyelőre képlékeny, mivel járnak jobban a fogyasztók. Javaslata szerint érdemes szakembert megkeresni a döntést megelőzően.

Azt mondta, a rezsicsökkentés átszabása az első lépcső a szabályozás folyamata során. Megjegyezte, érdemes az energiaszolgáltatóhoz bemenni, és megkérdezni, hogyan kell értelmezni a rendeletet. Azt mondta, akkor lesz világos a szabály, amikor megérkezik az első rezsicsökkentés-mentesített számla.

Arról beszélt, az időben korlátozott rendelet alapján a világpiaci ár felett kell fizetnie a fogyasztóknak augusztustól. Szerinte”hatalmas rizikót” vállalt be a kormány a döntéssel.

Balogh József durvának nevezte a szabályozást, ugyanis

hatalmas” mértékben nőni fognak az energiaárak ősztől.

A szakértő elmondta, Magyarországon nincs elég kitermelt gáz, és a jövőben a döntések alapján a gázszállítás mennyisége nőni fog. Elmondta, “sokkal többen fognak beleesni” a túlfogyasztók körébe, így a kormány becslése optimista a túlfogyasztók arányával kapcsolatban.


A Balogh Józseffel készült interjút itt lehet visszanézni:

(Egyenes Beszéd nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top