Politika

Hazudtak Orbánék: Sokkal több magyart fog sújtani a rezsiemelés, mint amennyit ígértek

nyugatifeny.hu

Jön a feketeleves.

A hétvégén az ATV megkérdezte a kormánytól, hogy számításaik szerint hány háztartásnak kell többet fizetnie augusztustól a gázért és az áramért, mint eddig.

A technológiai minisztérium válasza szerint

  • Áramellátásban 5,6 millió fogyasztóból 4,2 millió átlagfogyasztású vagy az alatti
  • Gázellátásban 3,5 millió fogyasztóból, 2,6 millió átlagfogyasztású vagy az alatti.

Ez azt jelentené, hogy az áramért a háztartások 25 százalékának, míg a gázért 25,8 százalékának kell többet fizetnie, mint eddig. Azaz “csak” a háztartások negyedét érintené az emelkedés.

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke arra mutatott rá hétfő délelőtt, hogy ezek a számok rosszak. A KSH szerint ugyanis mindössze 4,2 millió háztartás van Magyarországon, azaz az 5,6 milliós bázis az áram esetében biztosan hibás.

Vélhetően Orbánék a nyaralókat, garázsokat is beleszámoltak, vagy olyan fogyasztókat is, akik közben kikerültek a rezsicsökkentésre jogosultak köréből (kisvállalkozások, önkormányzatok).


4,2 milliós bázissal, azaz a háztartások valódi számával számolva, már az jön ki, hogy a családok 33 százaléka számíthat magasabb villanyszámlára.

Az energiahivatal adatai szerint a rezsicsökkentésre jogosult gázfogyasztók sem 3,5 millióan vannak, hanem csak 3,3 millióan, ráadásul ez tavaly novemberi adat, és azóta a jogosultak körét csökkentette a kormány.

(atv.hu / 444.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top