Politika

Kiderült: Rosszul számoltak Orbánék, két megyében is komoly bajban lesznek a fogyasztók a rezsinövelés miatt

thepost.hu

Nem volt ez rendesen átgondolva.

Ugyan a legtöbb megyében “az átlagos fogyasztás” a kormányzat által meghatározott szint alatt van, de két olyan megye is van, ahol már a 2021-es áramfogyasztás is eléri a túlfogyasztásnak minősített kategóriát — írja az mfor.hu.

Németh Szilárd rezsibiztos a pontos határértékeket is ismertette: eszerint a kormány úgy kalkulál, hogy

az átlagfogyasztás évente 2523 kilowattóra az áramnál, a gáznál pedig 1729 köbméter háztartásonként,

az írás kiemeli azt is, hogy még számtalan ismeretlen tényező van a szerdán bejelentett rezsiintézkedések körül.

A lap hangsúlyozza, hogy a kormányzati bejelentésben szereplő, éves szintű 2523 kilowattórás átlaggal számolva egy háztartásnak havonta átlagosan 210,25 kilowattóra áramfogyasztás fér bele a keretébe, míg a gáz esetében havonta 144,08 köbméter az, amit még fedez a rezsicsökkentés.

Ugyanakkor a Központi Statisztikai Hivatal oldalán a havi átlagos gáz- és villamosenergia felhasználásról szóló, megyei lebontású adatok legfrissebbje 2020-ból származik. Ez alapján az látszik, hogy vannak megyék, ahol a háztartások átlagfogyasztása jó eséllyel a rezsicsökkentésen kívülre csúszik majd.


Ilyen lehet Pest megye például, ugyanis az itteni fogyasztók jóval a kormány által meghatározott átlagszint felett voltak már 2020-ban is, ha az áramfogyasztásról van szó, viszont a gázkorlátozás sokkal megengedőbbnek tűnik, és itt még feltételezhetően Pest megye sem kerül majd bajba.

Az elmúlt években megnőtt a Tatabánya megyeszékhelyű Komárom-Esztergom megye háztartási áramfogyasztása, olyannyira, hogy becslések szerint már a 2021-es átlagfogyasztás is át fogja lépni a meghatározott rezsicsökkentési szintet.

(mfor.hu / 24.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top