Politika

Most jelentették be: Újabb 30-40 százalékkal fog drágulni a kenyér

nyugatifeny.hu

Egekben az infláció.

Az energiaköltségek emelkedése, az aszály és a gyenge gabonatermés következtében akár 30-40 százalékkal is tovább drágulhat a kenyér a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége számításai szerint.

“Az Alföldön nagyon gyenge betakarítási eredményekről beszélhetünk, a Dunántúlon azért jelentősebben és nagyobb mértékben takarítottak be a gazdák, az ország búzája nincs veszélyben, Magyarország liszt- és gabonaellátottsága megfelelő és a gazdáknak termett annyi, amennyi itthon elegendő”

– fejtegette az ATV-nek Kozsuch Kornél, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnökhelyettese.

Kozsuch Kornél szerint az exportőrök most nem adnak el külföldre gabonát, de megtehetnék. A szabályok csak bejelentési kötelezettséget írnak elő, és elővásárlási jogot adnak az államnak.

A költségnövekedés,

az aszály és a gyenge termés

komoly nehézségeket vetít előre a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége szerint:

“Ennek az együttes hatása azt jelenti, hogy sajnos az élelmiszer áremelkedéseknek messze nincs vége. Én úgy gondolom, hogy minimum még egy 30-40 százalékkal nőni fog a cereáliák, a kenyér, a péksütemény, meg az ehhez hasonló termékek ára”

– magyarázta Máhr András, a Mosz főtitkárhelyettese.


Máhr András úgy látja, hogy veszélyben van az állattenyésztők nyeresége is. A kényszerű vágások pedig további hús-áremelkedésekhez vezethetnek.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top