Politika

Végre itt a magyarázat: Ezért annyira elengedhetetlen a Fidesznek az augusztus 20-i tűzijáték

nyugatifeny.hu

Kihagyhatatlan műsor lesz.

Csattanós választ ad a Szent István Nap honlapján található leírás az idei tűzijáték megrendezésének kritikáira, vette észre a Telex. A szöveg szerint fontos

nemzeti, keresztény értékeket

hangsúlyoz a műsor, amelyek erkölcsi tanításként is szolgálhatnak a mindennapi élethez.

A 2022-es év gazdasági nehézségei és megszorításai miatt széles körben felmerült, hogy a kormánynak esetleg le kéne mondania az augusztus 20-i programokat, különös tekintettel a tűzijátékra. Az államháztartás nehéz helyzete ellenére ugyanis az idei ünnepség kimondottan nagyszabású lesz: bár az augusztus 20-i programsorozat teljes költségvetését 10 évre titkosították, az kiderült, hogy az MTÜ csak a tűzijátékhoz szükséges rakétákra 1,6 milliárd forintot költött.

Azóta petíciók indultak a lemondására, és több vidéki város polgármestere is úgy döntött, nem költenek idén tűzijátékra: a Fidesz azonban a heves kritikák ellenére sem mondta le a budapesti eseményt. Most végre kiderült, miért ennyire fontos megrendezni az évi rendes durrogtatást; a szöveget szó szerint idézzük:

„Az idei tűzijáték show a tavaly nagy sikert aratott, történetmesélő narratívát emeli magasabb szintre: ezúttal a keresztény Magyarország születésétől

máig tartó ezer év

sűrített krónikáját jeleníti meg olyan formában, amely a nemzeti értékek emlékének tanulságát és a Szent István-i örökség átadását helyezi a középpontba a gyermekek, a fiatalok, a jövő nemzedék számára.


Az ünnepi műsor igazi családi élménnyé válik, mely során a szülők megfoghatják gyerekeik kezét és együtt utazhatnak a magyar történelem nagy korszakainak, jelentős pillanatainak tablójával, hangsúlyozva közben azokat a fontos nemzeti értékeket, melyek a mindennapi élethez is támaszt nyújthatnak egy-egy erkölcsi tanítás formájában.

A produkció ezúttal is emlékeztet minket arra a csodára, hogy annyi nehézség ellenére is sikerült megmaradnunk és megtartanunk helyünket Európa szívében, ez pedig a magyar nemzet szilárd értékeinek és a Szent István-i keresztény kultúra erős gyökereinek köszönhető.”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top