Politika

Nem akárki szólalt meg: Nem háborús intézkedésekre van szükség, hanem előbb kellett volna kezdeni a kormányzást

thepost.hu

Minden felmerülő gazdasági problémát lehetett látni előre a szakember szerint.

Ezek előrelátható gazdasági problémák voltak, mindegyik megoldható, csak előbb kell kezdeni a kormányzást — mondta Bod Péter Ákos a Spirit FM Aktuál című reggeli műsorában.

A Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke szerint nem arról van szó, hogy háborús helyzet van, minden most felmerülő gazdasági problémát előre lehetett látni.

A szakember szerint már

tavaly ilyenkor látszott,

hogy hatalmas a költségvetési hiány, hiszen a választások előtt indított tételekről lehetett tudni, hogy sokba fognak kerülni.

„Ha jön a kanyar, és elkezdi a sofőr szépen óvatosan tekergetni a kormányt, és visszaveszi a sebességet, akkor be lehet venni a kanyart. Hogyha vár egy kicsit, akkor el kell rántani a kormányt, vagy rá kell ugrani a fékre. Nekem ez a vezetési stílus nagyon nem tetszik”


— fogalmazott.

„Ha valamit hirtelen elindítanak, felgyorsítják, akkor általában rá kell fizetni. Ha hirtelen leállítják, akkor

a belefektetett pénz egy része véglegesen elvész”

— tette hozzá. Ugyanakkor elmondta, hogy a gazdasági helyzetből közvetlenül nem következnek a “hadigazdaság jellegű” intézkedések, szerinte ez csak egy felvett stílus.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top