Politika

Durva kritikát kapott Magyarország, de jött Varga Judit és kicsit máshogy közölte… kapaszkodj meg…

thepost.hu

Az ő párhuzamos valóságában a megfigyelők mindent rendben találtak.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, kijött a részletes EBESZ-jelentés: a választások tisztaságát vizsgáló szervezet jelentése több durva kritikát is tartalmaz.

Többek közt azt írták, hogy az

elfogult híradások

korlátozták a választók lehetőségét arra, hogy tájékozott döntést hozzanak, illetve hogy a választókerületek határainak meghúzására vonatkozó jogi keret nincs összhangban a nemzetközi normákkal.

A szervezet szerint a médiatörvény is felülvizsgálatra szorul annak érdekében, hogy a közszolgálati és a magántulajdonban lévő műsorszolgáltatók kötelesek legyenek tisztességesen és pártatlanul tudósítani a választási kampányról, illetve biztosítani a média számára a nyilvános információkhoz való hozzáférést.


Varga Judit egészen másként értékelte a jelentést pénteken Facebook-oldalán:

Az EBESZ választási missziójának mai napon nyilvánosságra hozott teljes jelentése megerősítette, amit a magyar állampolgárok és mintegy 900 nemzetközi megfigyelő már áprilisban is megállapíthatott, azaz, hogy az április 3-án megtartott parlamenti választások és a népszavazás lebonyolítása

szakszerű és jól szervezett volt,

a jogszabályi környezet pedig megfelelő alapot biztosít a demokratikus választások lebonyolításához.

Köszönjük az EBESZ-megfigyelők munkáját és várjuk őket legközelebb is.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top