Politika

Páros lábbal álltak bele Orbánba az Európai Parlament vezetői – szó szerint kiröhögték

thepost.hu

Nem tetszett nekik a náci beszéd.

Elítélték Orbán Viktor magyar miniszterelnök „megbocsáthatatlan kijelentéseit” a fajokról és Európáról az Európai Parlament vezetői — írta pénteken a Politico.

A frakcióvezetők a Magyarországnak járó uniós

pénzügyi támogatások visszatartására szólítottak fel.

A Parlamenti Elnökök Értekezlete fogadta el a nyilatkozatot péntek este. A közleményben úgy fogalmaznak:

“Mi, az Európai Parlament képviselőcsoportjainak vezetői, határozottan elítéljük Orbán Viktor miniszterelnök legutóbbi nyíltan rasszista nyilatkozatát arról, hogy nem akar kevert fajú népeket”.

Az aláírók hangsúlyozzák, hogy az EU-ban nincs helye a rasszizmusnak, a diszkriminációnak és a gyűlöletbeszédnek, ezért további lépéseket sürgetnek az uniós kormányoktól és az uniós intézményektől a rasszizmus és az idegengyűlölet ellen.

“Az EP-vezetők szerint Orbán Viktor megjegyzései


ellentétesek az EU alapszerződéseivel,

ezért felszólították az Európai Bizottságot, hogy továbbra is tartsák vissza a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállításra szánt uniós forrásokat Magyarországtól”

— írják.

Az RTL hozzáteszi, hogy Navracsics Tibor, aki az uniós pénzek magyarországi kifizetéséért lobbizik, pénteken úgy nyilatkozott: az Orbán tusványosi beszédében elhangzottak nem nehezítik a munkáját.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top