Politika

Ilyen nincs: Matolcsyék kivezették a Balaton vizét a jegybank konferenciaközpontjához medencének

thepost.hu

Itt kell élned, hogy elhidd.

Bevezette a Balatont a Magyar Nemzeti Bank cége a volt balatonakarattyai MÁV-üdülő területére, a leendő jegybanki konferenciaközpont épületéhez — vette észre a 24.hu.

Az MNB-Ingatlan Kft. tulajdonában álló Optimum-Gamma Ingatlanbefektetési Kft. akarattyai építkezése lassan a végéhez közeledik, a 24.hu pedig ellátogatott a helyszínre, ahol azt vették észre, hogy a Balaton medrét meghosszabbították, és 2022 nyarára

a tó vizét is beleengedték.

A terület egy részén korábban csónakkikötő működött, így egy szűkebb meder már volt itt, de az nem nyúlt be a partra ilyen mélységben, nem volt körbebetonozva és kiszélesítve — jegyzi meg a lap.

Sem a Veszprém Megyei Kormányhivatal, sem a vízügy nem érezte magát illetékesnek az akcióban. A 24 végül kiderítette, hogy a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság adott engedélyt a bővítésre és egy

„jóléti vízfelület”

kialakítására a területen.

A lap kérdésére azt írták,

“a halászati, öntözési, vízvisszatartó rendeltetésű víztestek vízgazdálkodási célúak, míg jóléti minősítéssel az ettől eltérő, például látvány-, csónakázótó és hasonló célú hasznosítást jelölik”.


A lap ugyanakkor hozzáteszi, hogy a létesítmény jobban emlékeztet egy medencére, olyannyira, hogy a partján már nyugágyak is sorakoznak.

Egy szakértő azt nyilatkozta a 24.hu-nak, hogy a vízkivezetés többek közt azzal a veszéllyel jár, hogy a Balaton „kilendülése” esetén a területet a csatornán át könnyen eláraszthatja a víz.

A létesítménnyel kapcsolatos kérdésekre sem Matolcsy Gyöngyit, Balatonakarattya Fidesz-KDNP-s polgármestere (egyben Matolcsy György volt felesége), sem az MNB Ingatlan Kft. nem válaszolt.

A kép:

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top