Politika

Lázár János mindenhez ért: Mostantól az ország minden nagyobb építkezését az ő minisztériuma fogja jóváhagyni

nyugatifeny.hu

Polihisztor.

A kedd este megjelent kormányrendelet jelentősen kibővíti a Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztériumhoz tartozó Országos Építészeti Tervtanács hatáskörét.

Az eddigi jogszabály szerint ez a testület csak a nemzeti emlékhelyekkel, kiemelt műemlékekkel és egyes magasépületekkel foglalkozott, ezentúl viszont véleményezi minden, az állami magasépítési beruházások megvalósításáról szóló törvény szerinti

állami magasépítési beruházás

építészeti-műszaki dokumentációját.

Ugyancsak véleményezi az 5000 négyzetméter összes hasznos alapterületet meghaladó épületek és az egy építési telken 1500 négyzetméter összes hasznos alapterületet meghaladó és legalább hat lakásból álló többlakásos, új építésű lakóépületek építészeti-műszaki dokumentációját. A rendelet e része szerdán lép hatályba, és a már folyamatban lévő beruházásokra is alkalmazni kell.


Az ezzel megsokszorozott feladatú Országos Építészeti Tervtanácsot az országos főépítész vezeti. E tisztségre Lázár János miniszter júliusban nevezte ki államtitkárát, a 42 éves Lánszki Regő Balázs építészmérnököt.

(via hvg.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top