Politika

Akik Mészárostól veszik a gázt, még rosszabbul járhatnak

ezalenyeg.hu

Nincs olyan, hogy piaci ár, ezt a kormány találta ki, és ők azok is, akik meghatározzák, hogy mennyiért vehetik a gázt a szerencsétlenül járt fogyasztók. Aki pedig a Nemzeti Gázszerelőtől kénytelen venni a gázt, még ennél is többet fizethet.

 

A hosszú hálózat miatti magasabb rendszerhasználati díjra hivatkozva indokolta a magasabb árakat Mészáros Lőrinc cége, az Opus Tigáz Zrt. az RTL kérdésére.

Orbán Viktor jóbarátja, Mészáros Lőrinc gázszerelőként kezdte a pályáját, de ma már mindenhez is ért. Ennek ellenére tartja a pozícióit a gázpiacon is.

Az ő érdekeltségébe tartozik az Észak-Magyarország gázszolgáltatását végző Opus Tigáz Zrt. is. Az oligarcha cége magasabb egységárat számol fel a gázért, mint például a fővárosi MVM – hívta fel a figyelmet Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke.

Szolgáltatóként határozta meg a minisztérium ezt az alapdíjat és valóban az állami tulajdonú szolgáltatónál ezt alacsonyabb mértékben határozta meg, Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő szolgáltatónál pedig magasabb összegben – magyarázta az ellenzéki politikus.


Tóth Bertalan meg szerette volna tudni, miért vágja meg Mészáros a szegényebb régióban élő fogasztókat. A Fidesz-kormány részéről Koncz Zsófia államtitkár egy üres, semmitmondó választ adott. Ez két okból is érdekes:

  • Képviselőként Koncz Zsófiának kéne megvédenie a Mészáros cége által megkárosított fogyasztókat.
  • Koncz Zsófia édesanyja az Opus Tigáz igazgatósági tagja.

(forrás: RTL Híradó) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top