Politika

Momentum: Rászorultsági alapon emeljék duplájára a rezsi csökkentett áram mennyiségét!

ezalenyeg.hu

Az elmúlt hónapok orbáni megszorításai miatt családok millió kerültek kilátástalan helyzetbe. Ezért Lőcsei Lajos, a Momentum parlamenti képviselője újabb javaslattal állt elő a rászorulók megsegítésére.

 

A Momentum politikusának elmondása szerint kb. 800 ezer háztartás nem tud hazánkban gázzal fűteni, számukra csak a tüzifa, vagy az áram marad, azonban a tüzifa ára is már most hatalmasat emelkedett.

Ezek a családok eddig sem tudták jelentős részben igénybe venni a Fidesz-kormány rezsi támogatásait, ugyanis ezekben a lakásokban nincs bekötve a gáz, vagy a településről hiányzik az infrastruktúra. A tűzifa ára, a kereslet nagyarányú növekedése miatt, már augusztusban, nem csak a duplájára emelkedett, hanem egyben hiánya is keletkezett.

– jelentetette ki a momentumos képviselő, aki ezért azt javasolja most a kormánynak, hogy a konkrét megoldások kidolgozásába mielőbb vonják be az országos önkormányzati érdekszövetségeket, mivel ezeket a problémákat, elsősorban a kisebb településeken leginkább az önkormányzatok ismerik, és leginkább – ha van miből – ők tudnak közvetlenül segíteni.

Továbbá Lőcsei szeretné, ha kétszeresére emelnék az árcsökkentett áram mennyiségét a rászorulóknak:

Kérem, hogy rászorultsági alapon emeljék duplájára a rezsi csökkentett áram mennyiségét, azoknak a háztartásoknak, ahol fával és/vagy villannyal fűtenének és ahol nincsen földgázhálózati csatlakozás vagy távhőszolgáltatás sem.

– mondta Lőcsei Lajos.


(MTI-OS)




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top