Politika

Már 50 ezer forint sem elég egy elsős beiskolázására

ezalenyeg.hu

Nincs olyan terület, amit ne ért volna el az orbáni infláció. Tavalyhoz képest legkevesebb 15-50 százalékkal drágultak a tanszerek is.

 

A tanszer első osztályos, a táskával együtt 50 ezer forintból nem jött ki

– mondta az ATV Híradónak egy anyuka.

A tavaly szeptemberi árakhoz képest legkevesebb a duplájára nőtt egyes papírtípusok ára, ez pedig feljebb húzta a többi tanszer árát is. Az idén kb. 15-50 százalékkal kell többet fizetni a füzetekért, műanyagtermékekért. Pár színes ceruza, tempera, olló, körző kerül több mint 7800 forintba.

Szerencsére vannak, akik segítenek a rászoruló családoknak. Az Ökumenikus Segélyszervezet egyenként 10 ezer forint értékű, személyre szabott tanszer csomaggal járulnak hozzá összesen 2000 gyerek beiskolázásához.

Minden akció végén kivisszük a csomagokat, és akkor szembesülünk azzal, hogy hova kerülnek ezek. Mindegyik történet megrázó, és mindegyikben az a legnehezebben feldolgozható, hogy ott jövünk rá, hogy ez mindenkivel megtörténhet

– nyilatkozta Wolf Kati énekesnő, aki már 11 éve önkénteskedik a segélyszervezetnél.


Az akciót a 1353-as adományvonal tárcsázásával lehet támogatni, amely hívásonként 250 forintot jelent.

Nagyon sok olyan intézményünk van, észak-kelet-Magyarországon például, akik évek óta kedvezményezettjei ennek az akciónak: Miskolc, Szendrő, Olaszliszka, Vizsoly, Boldogkőújfalu, de ugyanúgy mondhatok az ország teljesen másik részéről, Kastélyosdombó, Lakócsa, Kaposvár. Ahol a segélyszervezetnek központjai vannak, oda jut ezekből a csomagokból

– magyarázta Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top