Politika

Túljárnak Orbán eszén: így akadályozzák meg a miniszterelnök aljas tervét

nyugatifeny.hu

Kidolgozták a megoldást.

Korábban több ízben beszámoltunk róla, hogy a kormány erdőirtó rendeletet hozott, amely alapján jelentősen csökkenhetnének a magyarországi zöldterületek. A döntés ellen számos alkalommal tartottak tüntetést civilek, akik részsikert értek el, ugyanis az Orbán-kabinet bizonyos tervektől visszalépett.

A tarvágó rendelet ellen tiltakozva az LMP

online erdővédő szolgáltatást indít,

amelyet az erdofigyelo.hu címen lehet elérni — közölte Ungár Péter, a párt frakcióvezetője vasárnap az LMP Facebook-oldalán tartott internetes sajtótájékoztatón. A honlapon azoktól várják a bejelentést, akik úgy tapasztalják, hogy az erdőterven felül, nem fenntartható módon termelik ki a fákat a hatóságok.

A politikus szerint részsiker, hogy a kormány az eredeti elképzelését visszavonta, amely lehetővé tette volna a védett erdőkben zajló fakitermelést. Ungár arról beszélt, pártja mindent megtesz az erdők védelmének érdekében.


A politikus elmondta, nedves fával nem lehet fűteni, így az idén kitermelt erdőkkel nem megoldhatók rövid távon az energetikai gondok. Hozzátette, a meghozott kormányzati döntéssel a tűzifa ára nem csökkenthető. Megjegyezte, hogy a kabinet olyan erdőket vágna tarrá, amelyeket “csak egyszer lehet tönkre tenni” — utalt rá, hogy

sok olyan védett erdő van, amelynek kivágott fái nem pótolhatók.

Ungár Péter sajtótájékoztatója alább megnézhető:

(LMP — Magyarország Zöld Pártja/Facebook) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top