Politika

Gigantikus parádéra készül az Orbán-kormány szombaton, itt vannak a részletek

nyugatifeny.hu

Nem aprózzák el.

Magyar Turisztikai Ügynökség közleményt adott ki az augusztus 20-áról 27-ére halasztott tűzijátékkal kapcsolatban, amelyben kiemelték, látványos parádéra számíthatnak a résztvevők. A tervek szerint

40 ezer pirotechnikai eszköz,

köztük rómaigyertyák, üstökösök, tűzmozsarak és tűzijátékbombák lesznek elhelyezve uszályokon és a budapesti hidakon, és a vizuális élményt fény- és drónshow emeli majd.

A 21 órakor kezdődő tűzijátékshow-t megelőzően a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisának három JAS39 harci repülője repül át a város légterén. A gépek két áthúzást hajtanak végre a Duna középvonala felett délről északra haladva. Az első áthúzás során a repülők nemzeti színű csíkot húznak, majd pár perccel később meredek emelkedést hajtanak végre utánégetőt használva.

A nézők a Duna két partján 4 és fél kilométer hosszan tekinthetik meg a légi parádét. A tűzijátékokat 74 helyszínről és 230 indítási pontról lövik fel. A klasszikus, nagy effekteket tartalmazó rakéták 7 folyami bárkáról indulnak, továbbá 65 gyöngysorszerűen kifeszített pontonról több ezer arany és ezüst csóvát húzó üstököst lőnek fel.

A műsorba a Szabadság és az Erzsébet hidat is bevonták. Ezen helyszínekről tűzvirágokat, illetve nemzeti szimbólumokat bemutató rakétákat is fellőnek.

A Szabadság hídra szerelt bombákről kisfilmet is forgattak, ez alább látható:



A műsor kreatív koncepciójáról készült videót itt lehet megnézni:

(hvg.hu nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top