Politika

Orbán államtitkára reagált a hírre, miszerint távoktatásra készül ősszel a kormány

nyugatifeny.hu

Megnyilatkozott.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a kormány különösebb bejelentés nélkül megkönnyítette az online oktatás bevezetésének szabályait. A tanév rendjébe egy újabb passzus került, amely szerint digitális oktatást rendelhetnek el az intézmény, ha “elháríthatatlan ok miatt az iskola működtetése nem lehetséges“.

A köznevelési államtitkár a katolikus közoktatási és -nevelési intézmények országos tanévnyitóján arról beszélt: tisztában van vele a kormány, hogy óriási nehézséget okoz az intézményeknek a rezsiáremelés, ezért valamilyen kompenzációval készülnek. Ez azt jelenti, hogy a nem állami intézményeket, köztük az egyháziakat valamilyen módon kárpótolni akarják — legalábbis szavak szintjén ezt ígérik.


Maruzsa Zoltán azt is

kijelentette, elképzelhetetlen, hogy a megnövekedett fűtési költségek miatt távoktatást rendeljenek el.

Ezzel kapcsolatban megjegyezte, a gázfogyasztás költségei megnőttek a karantén ideje alatt. Az államtitkár szerint az intézmények helyett a családok állták a fogyasztási költségeket, és elmondása szerint ez megengedhetetlen.

(hvg.hu nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top