Politika

Eldőlt: elmarad a karácsonyi vásár és nem lesz díszkivilágítás sem a gigantikus rezsiárak miatt Tamásiban

nyugatifeny.hu

Meg kell fogni a pénzt.

A hirtelen megnövekvő rezsiköltségek miatt egyre több településen hoznak válságintézkedéseket — többek között a magyar viszonylatban gazdag Győr és a budapesti XII. kerület is ideiglenes intézménybezárásokról döntött.

Egyes városokban a karácsonyi ünnepségek is áldozatul eshetnek a költségnövekedésnek. Tamásiban például arról határoztak, hogy nem tartják meg a karácsonyi vásárt, emellett a díszkivilágítást sem fogják felhelyezni az adventi időszakra.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár kormánypárti polgármestere szintén a helyi adventi vásárral kapcsolatos költségek visszavágásáról nyilatkozott.

{N}incsen tabu. Minden, a működőképesség fenntartásához szükséges intézkedést készek vagyunk meghozni!

— jelentette ki. A polgármester azt is elmondta, a település a villamosenergia-beszerzésnél a tavalyi 23 forintos kilowattóránkénti árajánlathoz képest 405 forintos ajánlatot kapott.


A polgármester megemlítette, a takarékossági intézkedések keretében meghatározták, melyek azok az intézmények, amelyeket mindenképpen működtetni szeretnének a fokozott költségigényű téli időszakban is. Ebbe a körbe a bölcsődék, az óvodák, háziorvosi rendelők, a szociális intézmények, a közétkeztetés és a közvilágítás, valamint valamilyen szolgáltatási szinten a közösségi közlekedés tartozik.

(24.hu nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top