Politika

FRISS: Szijjártó elmagyarázta, mi az ENSZ legfontosabb feladata

nyugatifeny.hu

New Yorkba utazik a tárcavezető.

A háború nagy bajt hozott az egész világra, ezért itt az ideje, hogy az országok összefogjanak a békéért — jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter bejegyzésében azt írta: szeptember harmadik hetében mindig New Yorkra fókuszál a nemzetközi politika, hiszen minden évben ekkor rendezik az ENSZ Közgyűlését. “Idén immár hetedszer ér az a megtiszteltetés, hogy képviselhetem Magyarországot ezen a globális politikai eseményen, de az idei közgyűlés mégis különleges lesz, hiszen háború zajlik a szomszédságunkban” — tette hozzá a tárcavezető.


Kifejtette: a háború nagyon nagy bajt hozott az egész világra,

ezért itt az ideje, hogy az országok összefogjanak a béke érdekében.

Mint írta, a háború befejezéséhez azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség. Mindehhez nincsen szélesebb és alkalmasabb platform az ENSZ-nél – közölte. “Az idei közgyűlés sikerének fokmérője az lesz tehát, hogy közelebb kerülünk-e a békéhez vagy sem. Fennállásának egyik legfontosabb vizsgája előtt áll a világszervezet” — fogalmazott Szijjártó Péter.


(Szijjártó Péter/Facebook) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top