Politika

Keményen üzent az Európai Bizottság alelnöke: Itt az ideje, hogy Orbánék bizonyítsanak

nyugatifeny.hu

Semmi sem biztos még.

Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke abszurdnak nevezte, hogy kialkudták volna a magyar kormánnyal azt, hogy a megfelelő törvényjavaslatok esetén Magyarország megszerezhesse az uniós forrásokat.

“Semmit nem alkudott ki a Bizottság Magyarországgal. Nagyon alaposan alkalmazzuk a jogállamiság szabályait, hiszen fel kell mérnünk, hogy az egyes tagállamokban kellően védettek-e az uniós források a visszaélésekkel szemben. Magyarország esetében a válasz az, hogy nyilvánvalóan nem”

– nyilatkozta Jourová a német Weltnek adott interjújában.


A Bizottság uniós értékekért és átláthatóságért felelős biztosa úgy gondolja a magyar kormány sok ígéretet tett azért, hogy megkapják az uniós forrásokat, de most ezeket teljesíteni is kell, és be kell bizonyítani, hogy megvédik az uniós forrásokat.

Ahogy vasárnap mi is megírtuk, a Bizottság 3000 milliárd forintot vonna el Magyarországtól, ha a kormány nem teljesíti a vállalt feltételeket. A Bizottság november 19-ig adott időt a kormánynak.

Jourovát meglepte, hogy a magyar kormány mennyi engedményt tett a Bizottság felé, szerinte a Bizottságnak is a politikai realitások közepette kellett dolgoznia.

“A jogállamisági mechanizmus csak arra jogosít fel minket, hogy az uniós pénzek védelmét biztosítsuk. Ezen a területen Magyarország igen messzire ment a vállalásaival. Azonban a jogállamisági mechanizmus nem az egyetlen megoldás mindazon problémákra, amiket Magyarországon látunk”

– mondta az EB-alelnök a német lapnak.

Věra Jourová azt is el tudja képzelni, hogy a Bizottság újraindítsa a mechanizmust, ha újra problémát lát Magyarországon.

“Nem vért akarok látni. Azt akarom, hogy a magyar emberek érdekében helyrehozzák a magyarországi állapotokat”


– mondta Jourová.

(via welt.de) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top