Politika

Külföldön terjeszkedik a fideszes káderképző — Nem is akárhol

nyugatifeny.hu

Sikertörténet.

Brüsszelben hoz létre új központot a Mathias Corvinus Collegium (MCC)

– írta az intézmény az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Az MCC pénteki évnyitójáról beszámolva idézték Orbán Balázst, Orbán Viktor miniszterelnök politikai igazgatóját és a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány kuratóriumi elnökét, aki az eseményen úgy fogalmazott:

Magyarország tudásnagyhatalommá nőtte ki magát,

amelyben nagy szerepet vállal az MCC.

Szalai Zoltán főigazgató a brüsszeli központ októberi megnyitásáról elmondta: amellett, hogy konferenciáknak, könyvbemutatóknak is otthont ad, a jövőben diákjaik rendszeresen járhatnak tanulmányutakra is. Ez támogathatja a fiatalokat abban, hogy jobban megismerjék az európai politikai és gazdasági folyamatokat – jegyezte meg.


Az MCC idén rekordszámú, csaknem 6000 hallgatóval kezdi meg a tanévet 24 képzési helyszínen.

A felső tagozatos általános iskolásoknak szóló Fiatal tehetség program a Kárpát-medence huszonhárom városában mintegy 1500 diákkal indul, a Középiskolás programban tizenöt központban 3700, az Egyetemi programban pedig hét központban 600 diák tanul szeptembertől. Emellett roma tehetség, valamint közéleti programokat is indítanak – áll az MCC közleményében.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top