Politika

Itt az új kormánydöntés: NAV-osokat küldhetnek a gyanús figurákra Orbánék

nyugatifeny.hu

Ezzel próbálnak udvarolni az EU-nak.

Semjén Zsolt hétfő este a kormány nevében benyújtotta azon javaslatokat, amelyekkel az a célja a kabinetnek, hogy megfeleljen az Európai Bizottság elvárásainak. A törvénytervezet szerint az Európai Csalás Elleni Hivatal, azaz az OLAF kérésére

a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőri támogatást nyújt

helyszíni vizsgálatokhoz, illetve ellenőrzésekhez korrupciógyanús esetek vizsgálatához.

A NAV pénzügyőrei az OLAF javaslatára ugyanolyan vizsgálatokat folytathat le, mintha a magyar hatóságok utasítására járna el. Abban az esetben, ha a bűncselekménnyel gyanúsított személy nem hajlandó együttműködni az OLAF-fal, a NAV közigazgatási bírságot szabhat ki.

A büntetés összege egymillió forint,

amelyet több alkalommal is kiszabhatnak. A bírság helyett nem lehet figyelmeztetést alkalmazni, és nincs helye mérlegelésnek a bírság összege kapcsán.


A törvénymódosítás lehetővé teszi, hogy az uniós nyomozók a magyar pénzügyőrökkel bármilyen helyiségbe bejussanak. A NAV-os nyomozók helyszínbiztosítással tehetik lehetővé, hogy az OLAF munkatársai hozzáférjenek bármilyen irathoz, illetve adathordozóhoz, és védelmet kapnak az ellenszegüléssel szemben. A pénzügyőrök az útban álló tárgyakat eltávolíthatják, illetve

ellenszegülés esetén kényszerítőeszközöket alkalmazhatnak.

(444.hu nyomán) |forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top