Politika

Totális hátraarc: Palkovics László bejelentette, hogy bármire hajlandó az EU-s pénzekért

nyugatifeny.hu

A miniszter mondta, “Magyarország célja az orosz energiaimport csökkentése”.

Magyarországon megtalálható minden olyan energiaforrás, például a szél és a geotermia, amelyek az energetikai átalakítás során lehetővé teszik, hogy függetlenné és zölddé váljunk — jelentette ki Palkovics László technológiai és ipari miniszter hétfőn Brüsszelben az MTI-nek.

A miniszter Brüsszelben bilaterális egyeztetéseket folytatott a foglalkoztatásért és a környezetvédelmi ügyekért felelős uniós biztossal, és bemutatta a kormány terveit az energetika és a közlekedés területén. Mint mondta, Frans Timmermansszal, az európai zöld megállapodásért felelős biztossal tárgyalt arról, hogy Magyarország 16 milliárd eurós beruházást kíván végrehajtani, amelynek központjában a villamosenergia-rendszer átalakítására áll.


A terv jelentős részét a helyreállítási alap hitelkonstrukciójából finanszírozná a kormány. A projekt a zöldítésről és a digitalizációról szól, Magyarországon a nap és szélenergia elérhető. Hozzátette: Magyarország erőteljes szélbiztonsággal rendelkező ország, léteznek szélerőműparkok olyan területeken ahol a szélsebesség nagyobb, mint 7,5 méter másodpercenként, bár már vannak olyan technológiák, amelyek kisebb szélsebesség mellett is képesek energiát előállítani. A beruházási tervben szerepel a geotermia is, csak úgy, mint a biomassza.

“Ahol van fa és erdő akkor az felhasználható,

és ez nem az erdőirtásáról szól, ami egy fals értelmezése annak a jogszabályi csomagnak, amelyet a kormány ennek érdekében meghozott”

— magyarázta el.

Palkovics kifejtette: Magyarországon, a biogáz területén egyelőre kiaknázatlanok a lehetőségek. “Míg Magyarországon 1,5 milliárd köbméter biogázt elő lehet állítani, most 80 millió köbmétert állítunk elő” — tette hozzá.

Arról is beszélt, hogy Magyarországon a környező országokkal együtt az energiafelhasználás kőolaj és földgáz alapú, és a gazdaságot nem lehet gyorsan átalakítani, ezért is képviselt a kormány határozottabb álláspontot e téren az EU-ban. “Ebből az következik, hogy erre az évre Magyarország gázellátása biztosított” — mondta.


Hozzátette: Magyarország célja az orosz energiaimporttól függés csökkentése, és a függetlenség elérése.

(MTI) |forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top