Politika

Most érkezett: Korábban alaposan benyalt Orbán Viktornak, most ő lehet az új alkotmánybíró

nyugatifeny.hu

Bírósági tapasztalata nincs sok.

Patyi András lehet a Fidesz jelöltje az Alkotmánybíróság rövidesen megüresedő helyére – írja a HVG.

Az Alkotmánybíróság testületében rövidesen lejár a szintén a Fidesz által jelölt Szalay Péter mandátuma. Bár ítélkezési gyakorlata Kúria elnökéhez, Varga Zs. Andráshoz hasonlóan Szalaynak sincs, a „lex Varga Zs.” alapján ő is pályáztatás nélkül kerülhet a Kúriára, aminek jelenleg Patyi az egyik elnökhelyettese.

Alkotmánybírósági kinevezése előtt Szalay sajtóügyvédként dolgozott, a kormánypárti média gyakran foglalkoztatta. Alkotmánybíróként viszont olykor szembe ment a kormány érdekeivel.


Patyi volt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora és a Nemzeti Választási Bizottság elnöke is. Amikor 2018-ban az NVB megbüntette meg Orbán Viktort, a miniszterelnök

bírságbajnoknak

nevezte őt, Patyi pedig nem győzött bocsánatot kérni.

A hírek szerint ő lett volna az önálló közigazgatási felsőbíróság vezetője, de az EU rosszallása miatt Orbán végül nem variálta át a bírósági rendszert.

(via 444.hu) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top