Politika

Szlovák lap: Orbán politikája tankönyv a diktátorok számára

nyugatifeny.hu

Magyarországon egyre aggasztóbb állapotok uralkodnak.

“Az Európai Parlament elfogadott egy határozatot, amely szerint Magyarország már nem tekinthető teljes értékű demokráciának, ehelyett a választási autokrácia hibrid rendszere uralkodik az országban. A Bizottság most azt fontolgatja, hogy leállítja a mintegy 7,5 milliárd euró uniós támogatás folyósítását”

— írta a Pravda.

A cikk arra is felhívta a figyelmet, hogy Orbán “politikája” olyan, mint egy tankönyv

a reménnyel teli diktátorok számára, akik véletlenül egy demokráciában kötöttek ki.

“Kiváló példája annak, hogyan lehet a demokrácia alappilléreit fokozatosan lebontani, és egy szabadságában korlátozott társadalomra cserélni”


— írta a szlovák lap.

Hangsúlyozták, Orbán véleményeit alakítja normákká, és ezzel a gyakorlatban semmisíti meg a demokratikus berendezkedést. Hozzátették, “ezt senki sem tűrheti el, aki komolyan gondolja a demokráciát”.

A lap arra is kitért, hogy az uniós intézmények régóta bírálják Orbán Viktor miniszterelnök kormányának igazságszolgáltatáshoz való hozzáállását, ami korlátozza a médiapluralitást, a kisebbségi jogokat, a civil szervezetek tevékenységét és a tudományos szabadságjogokat.

Szóltak arról is, hogy az EU-s képviselők csütörtökön elfogadott határozatukban egyetértettek abban, hogy

Magyarország már nem teljes értékű demokrácia,

és azonnali lépésekre szólították fel a bizottságot. Az egyik ilyen intézkedés, az uniós források problémás elosztása miatti forrásmegvonás, amellyel kapcsolatban az a kritika merült fel, hogy az EU-s források Orbánhoz köthető emberekhez kerülnek.


Mint írták, Magyarország egyúttal vállalta, hogy november 19-ig dokumentálja a bizottságnak, hogyan tesz eleget kötelezettségeinek. Az Unió végrehajtó testülete azt tervezi, hogy értékeli az eredményeket, és meghatározza a következő lépéseket.

(spravy.pravda.sk / mandiner.hu) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top