Politika

Dr. Czeglédy Csaba: Orbánék az éj leple alatt újabb aljas rendeletet léptettek életbe

nyugatifeny.hu

Dübörgünk Észak-Korea felé.

Dr. Czeglédy Csaba ügyvéd-politikus keddi bejegyzésében hívta fel rá a figyelmet, hogy Orbánék az éj leple alatt tovább korlátozták egy kormányrendelettel a közérdekű adatok megismerhetőségét.

Mint írta: hétfőn megjelent a Magyar Közlönyben egy kormányrendelet, amit 23 órakor hatályba is léptettek, és minden folyamatban lévő ügyben alkalmazni kell.

Czeglédy Csaba bejegyzését változtatások nélkül közöljük:


“Miközben Orbánék az uniós pénzekért kuncsorogva bizonygatják, hogy Magyarország olyan demokratikus jogállam, hogy ihajj, az éj leple alatt tovább korlátozták egy kormányrendelettel a közérdekű adatok megismerhetőségét.

Orbán imádja a rendeleti kormányzást: Országgyűlés, ellenzék kiiktatva, azt csinál, amit csak akar, és akkor, amikor akarja. Gyakorlatilag egyszemélyben »törvénykezik«.

Tudomásom szerint ma lesz egy bírósági tárgyalás, ahol arról kell döntenie a bíróságnak, hogy az Operatív Törzs ülései jegyzőkönyveinek tartalma megismerhető-e.

Elég sokan lennénk arra kíváncsiak, hogy a COVID-ra való hivatkozással a számtalan korlátozásról, oltási kötelezettségről milyen adatok, tények alapján hozták meg a döntéseket.

Így aztán tegnap este megjelent a Magyar Közlönyben egy kormányrendelet, amit 23 órakor hatályba is léptettek, és minden folyamatban lévő ügyben alkalmazni kell (kommentbe beteszem a linket).


A Kormány egyes közérdekű adatok nyilvánosságával kapcsolatos jogok veszélyhelyzet idején történő gyakorlásáról szóló 356/2022. (IX. 19.) Korm. rendelete szerint mától az Operatív Törzs – ideértve annak munkacsoportját is – által, a feladat- és hatáskörébe tartozóan hozott döntéssel összefüggő adat – így különösen az ülésről készült jegyzőkönyvben, összefoglalóban rögzített ilyen adat nem nyilvános, bírósági eljárásban az adat az iratokhoz nem csatolható, arról másolat nem készíthető.

Egy demokratikus jogállamban nem hoznak az éj leple alatt a társadalom tagjainak jogait korlátozó rendeletet. Ennyi”.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top