Politika

Önkormányzatok mennek tönkre a rezsiemelésben: Felháborítóan magas profittal adja az áramot az állami cég

nyugatifeny.hu

Így termelik meg az extraprofitot.

“Mi indokolja, hogy a Paksi Atomerőmű által megtermelt áramot az állami vállalat több mint 38-szoros profittal, igen jól olvastad, 38-szorossal adja el az önkormányzatoknak?”

— így kezdi bejegyzését Karácsony Gergely főpolgármester.

Karácsony kiemeli, hogy Paks annyi áramot termel, hogy azzal el lehetne látni az egész ország összes közszolgáltatását.

“Ma Magyarországon egy közösségi beruházásként megépült erőmű áramtermelésén egy állami tulajdonú cég a közösség kárára nyerészkedik”

— írja a főpolgármester.

Karácsony szerint emiatt a budapesti közösségi közlekedés villamosenergia-igényének 2023. évi többletköltsége önmagában meghaladná a Fővárosi Önkormányzat teljes iparűzésiadó-bevételét. Tehát a fővárosnak nincs pénze kifizetni a számlát.

A főpolgármester levelet is írt Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy személyesen tudjanak beszélni az energiahelyzetről.


Arról már mi is írtunk, hogy Balassagyarmat fideszes politikus kiakadt az MVM árazásán, több városnak 16,6-szoros megemelt ajánlatot tett a cég.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top