Politika

Itt van, hogy kinek az embere Orbán: Már 2010 előtt beszivárogtak Magyarországra Putyin emberei

nyugatifeny.hu

Lehull a lepel.

Az amerikai külügyminisztérium közlése szerint az elmúlt években külföldi politikusokat próbáltak “meggyőzni”, hogy az orosz érdekeket képviseljék és azok szerint cselekedjenek — számolt be róla a HVG360.

2009. november 16-án egy energetikai konferenciát tartottak Budapesten, amelyen a választásra készülő Orbán Viktor a Fidesz elnökeként szólalt fel, ahol még annak adott hangot, hogy teljes mértékben szabadulna az orosz gázfüggőségtől.

A HVG360 arra kereste a választ, hogy hogyan jutott el Orbán pár éven belül oda, hogy kiszolgáltassa Magyarországot az orosz érdekeknek.


A konferencia után öt nappal, 2009. november 21-én történt meg Orbán és az akkor még kormányfői posztot betöltő Vlagyimir Putyin között az a találkozó, amely valószínűleg

gyökeres változást hozott a két vezető viszonyában.

A konferencián a magyar és amerikai előadók mellett részt vett Alekszander Babakov, az orosz duma képviselője is, akinek az elmúlt évtizedben kiemelt szerepe volt abban, hogy a világszerte megerősítsék a Putyinnal szimpatizáló oroszbarátok táborát.

Babakov ténykedésének nyomai egyértelműen látszódnak Magyarországon is. A 2009-es nemzetközi energiafórumot nem először rendezte meg a Constellation Energy Institute Budapesten. Az intézmény mögött egy akkor a harmincas évei közepén járó nő állt, aki néhány hónap múlva

a 2010-ben hivatalba lépő második Orbán-kormány energiabiztonsági nagykövete lett a Külügyminisztériumnál.

A konferencia után néhány hónappal ugyanis Orbán akkori gazdasági háttéremberei, Simicska Lajos és Nyerges Zsolt már a KGB-utód FSZB egyik magas rangú vezetőjével folytattak tárgyalásokat Szentpéterváron. Mindezek eredményeként Babakov hamarosan rátörhette az ajtót Magyarországra is.


Ugyan bizonyítékokkal az amerikaiak még nem szolgáltak, nyilvános információkból is egyértelmű, hogy 2010. június 5-én, tehát hat nappal a második Orbán-kormány beiktatása után

Oroszországban megalakult az Orosz–Magyar Baráti Társaság,

amelynek elnöke Jurij Poljakov, egyik tagja pedig maga Babakov lett.

További részletek a Keleti Nyitás Kollégiumának tevékenységéről a HVG360 írásában olvashatók.

(hvg.hu) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top