Politika

Mi történt? Novák Katalin visszavonta egy ukrán család állampolgárságát és menesztett egy nagykövetet

nyugatifeny.hu

Orbán tolla nagyon belejött.

A köztársasági elnök újabb emberek magyar állampolgárságát vonta vissza — derült ki a Magyar Közlöny legújabb számából. Novák egy ungvári születésű férfitől és egy szintén Ukrajnából származó fiatal nőtől vette el a magyar állampolgárságot, és így járt egy teljes ukrán család is, összesen négy fő is.

Az állampolgárság visszavonásához kapcsolódó döntést ismét Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter utasítására hozta meg az államfő, az 1993. évi LV. törvény 9. paragrafusára hivatkozva. A passzus kimondja, hogy: “a magyar állampolgárság visszavonható attól a személytől, aki azt a jogszabályok megszegésével, így különösen valótlan adatok közlésével, illetve adatok vagy tények elhallgatásával a hatóságot félrevezetve szerezte meg”.


Novák Katalin a legújabb Magyar Közlöny alapján – a külgazdasági és külügyminiszter előterjesztésére – Forrai Kristóf János rendkívüli és meghatalmazott nagykövetet felmentette Magyarország tallinni nagykövetségének a vezetésére kapott megbízása alól.

A köztársasági elnök múlt héten szintén több magyar állampolgárságot vont vissza.

(hvg.hu) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top