Politika

“Ha nincs tanár, akkor jövő sincsen” — Újabb tüntetést jelentettek be a pedagógusok világnapjára

nyugatifeny.hu

Folytatódnak a sztrájkok.

Tiltakozó akciót szerveznek gimnazista diákok a tanárok munkakörülményeinek javításáért, hogy újból megmutassák a kormánynak, hogy a tanárok jelenlegi helyzete tarthatatlan, és hogy joguk van sztrájkolni, hiszen – mint írták – a sztrájk alapjog. A demonstrációt a pedagógusok világnapjára időzítik, október 5-én (szerdán) 17 órától 19 óráig tartják meg a rendezvényt a Margit hídon.

A Grund ifjúsági szervezet által megrendezett tiltakozó akcióval, mint az esemény leírásában írták, arra kívánják a diákok felhívni a figyelmet, hogy kifejezzék szolidaritásukat a tanárok felé, és hogy valóban legyenek megbecsülve a pedagógusok, hiszen – mint írták –

“ha nincs tanár, nincs oktatás és akkor jövő sincsen”.

Hozzátették: “a sorozatos kiállások, sztrájkok és szolidaritási megmozdulások folytatódnak és nem hagyjuk, hogy tiltakozásaink, kiállásaink következmények nélkül maradjanak!”.


“Kedves Diáktársak, Pedagógusok, Szülők, Felelős Állampolgárok!

Tartsatok velünk október 5-én (szerdán) 17 órától 19 óráig a Margit hídon,

hogy újból megmutassuk a kormánynak, hogy a tanárok jelenlegi helyzete tarthatatlan, és hogy joguk van sztrájkolni, hiszen a sztrájk alapjog! ‼️‼️‼️

Október 5. a pedagógusok világnapja.

Ennek a napnak a minket tanító pedagógusok ünnepléséről és megbecsüléséről kéne szólnia, de ezt a jelenlegi politikai intézkedések lehetetlenné teszik.

Tüntetni fogunk tanárainkért, hogy valóban meg legyenek becsülve, hiszen ha nincs tanár, nincs oktatás és akkor jövő sincsen!

A sorozatos kiállások, sztrájkok és szolidaritási megmozdulások folytatódnak és nem hagyjuk, hogy tiltakozásaink, kiállásaink következmények nélkül maradjanak!

2022.10.05. (szerda) – 17:00-19:00
Margit híd

Legyünk minél többen! ;)) Hívjatok diáktársakat, barátokat, szülőket, ismerősöket, tanárokat!


GYERTEK KOCKÁS INGBEN

A tüntetést gimnáziumi diákok szervezik”

— írták az esemény Facebook-oldalán.

Eddig több mint 5000-en jelezték részvételi szándékukat.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top