Politika

Keményen odaszúrt a magyar miniszterelnöknek az EP-képviselő: “Orbán parancsokat fogad el Putyintól”

nyugatifeny.hu

Putyin emberének tartják Orbánt az unióban.

Az Európai Unióban mindenki tisztában van azzal, hogy Orbán kész bizonyos parancsokat elfogadni Putyintól, néhány kívánságát ő terjeszti a tanács elé — mondta a Magyar Hangnak adott interjúban a Magyarországról szóló EP-jelentés készítője, Gwendoline Delbos-Corfield.

A zöldpárti politikus elmondta, hogy mi a kifogása az Európai Bizottság hatására hozott magyar vállalásokkal. A lap strasbourgi irodájában kérdezte az EP-képviselőt a szankciókról, az energiaválságról és a felállítandó korrupcióellenes hatóságról.


A korrupcióellenes hatóságról, melyet Orbánék Integritás Hatóságnak neveztek el, a politikus kifejtette:

“A magyar kormánnyal kapcsolatban hozzászoktunk, hogy olyan kiigazításokat végeznek, amelyek ugyan az európai hatóságokat kielégítik, ám igazából csak színleltek, és így nem hoznak semmilyen változást”.

Hozzátette: még akkor is, ha hatékonyak lennének a magyar kormány változtatásai, és igénybe vennék az átláthatósági kérdések szakértőinek tanácsait, az még akkor is problémás volna, hogy talán túl későn történnek meg ezek változtatások, és csak a már létező, Orbánhoz közeli oligarchák között teremtenek jobb versenyt.

A szankciókkal kapcsolatban a politikus kifejtette:

“Szerintem már most is működnek, mind szimbolikusan – mert az oroszok úgy érezhetik, hogy mindenki ellenük van –, mind operatív szempontból, hiszen bizonyos vagyontárgyakat, például ingatlanokat és pénzt vettek el Putyinhoz közeli oligarchától”.


“Az Európai Unióban mindenki nagyon is tisztában van azzal, hogy annak érdekében, hogy megnyerje Oroszország engedékenységét, hogy számára továbbra is belépési pont maradhasson, hogy továbbra is jó megállapodásokkal rendelkezzen a Gazpromtól,

Orbán kész bizonyos parancsokat elfogadni Putyintól.

Az nagyon világos, hogy Putyin néhány kívánságát maga Orbán terjeszti az Európai Tanács elé”

— hangsúlyozta a politikus, majd megjegyezte azt is, meg kell akadályozni, hogy a magyar kormány befolyást gyakoroljon az európai döntésekre. Ne vehessenek részt többé bizonyos szavazásokban.

“Ugyanakkor magának Magyarországnak mint országnak Európában kell maradnia,

minden joga megvan az Európai Unióban maradásra. És nem szabad elhatárolódni a magyaroktól sem. Nem akarhatjuk, hogy a magyar polgároknak olyan élete legyen, mint Oroszország polgárainak van. Szóval nem kell távolságot tartani a magyaroktól, és nem kell távolságot tartani magától az országtól sem. Ám az kell, hogy a magyar kormány a szélsőjobboldali, Európa–ellenes eszméivel ne tudja befolyásolni az európai döntéseket”

— összegezte.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top